Орхидеята – невероятно красиво тропическо растение, което намери своето място и

...
Орхидеята – невероятно красиво тропическо растение, което намери своето място и
Коментари Харесай

Преди 10 дни забърках на орхидеите страшен витаминозен коктейл! Тази сутрин 3 от тях имаха нови цветоноси

Орхидеята – необикновено красиво тропическо растение, което откри своето място и се откри на прозореца на доста от нашите сънародници. В родината си това цвете постоянно живее по дърветата, прилепвайки корените си към релефната кора и хранейки се за нейна сметка. Но в домашни условия тропическата хубост не може непрекъснато да получава хранителни субстанции, тъй като с течение на времето дървесният субстрат ги губи.

Ето за какво е важно периодичното поддържане на орхидеята с потребни витамини и микроелементи. За да ни доставя растението удоволствие с цъфтежа си колкото е допустимо по-дълго, а корените му да порастват интензивно, предлагаме на вашето внимание рецептата за специален домакински тор за орхидеи .

 по какъв начин вярно да храним орхидеите

Но преди да се насочим директно към подхранването на растението, значимо е да научите няколко съществени правилото на този развой:
Първо е належащо да се накисне кореновата система на орхидеята във вода при стайна температура . Това би трябвало да се направи, с цел да се избегнат по-нататъшни изгаряния на корените.
 по какъв начин вярно да подхраним орхидеите

Прекомерно съсредоточеният разтвор  може да докара до гибел на цветето. Ето за какво е значимо да се погрижите за правилната доза на концентрата , с който ще торите, бил той купешки или домакински.

 домакински тор за орхидеи

Преди да приготвите разтвора с тор, е належащо водата да се филтрира и леко да се затопли. Течността би трябвало да е с температура малко над стайната.

 топла вода

Много постепенно потопете орхидеята в разтвора, като деликатно придържате с ръце субстрата, тъй че той да не изпадне от саксията, до момента в който поливате.
Домашен тор за орхидеи
Сега можете умерено да продължите с приготвянето на витаминозния коктейл за орхидеи . За 3 литра течност ще се нуждаете от следните съставки:
СЪСТАВКИ:4 таблетки янтарна киселина (позната още като бутандиова или  сукцинова киселина)1 ампула глюкоза1 ампула витамин В11 ампула витамин РР1 ампула витамин С1 ампула витамин В61 ампула витамин В128 капки епин (вид стимулатор за растеж )
ПРИГОТВЯНЕ:
Първо, би трябвало да затоплите водата и да разтворите таблетките от янтарна киселина в течността (лекарството няма да се разтвори в студена вода).
 по какъв начин вярно да наторим орхидеите
След това прибавете всички други съставки към течността с янтарна киселина.
 по какъв начин се тори орхидея
Подхранването на орхидеите с  този витаминозен коктейл е належащо през всеки 3-4 поливания на растенията с чиста вода. Използвайки тази елементарна скица, можете да постигнете буйно цъфтяща орхидея в границите на един месец.

 цъфтяща орхидея

 zajenata.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР